Eğitim Etkinlikleri
Toplumsal ve bireysel eğitim faaliyetleri bu başlık altında ele alınır. Akademik ve sosyal eğitimlerin organizasyonunu içerir.
Toplumsal ve bireysel eğitim faaliyetleri bu başlık altında ele alınır. Akademik ve sosyal eğitimlerin organizasyonunu içerir.
Bursa’da ana okulundan üniversiteye kadar hayata geçirdiği eğitim kurumları ile fark oluşturan eğitimci Gıyasettin Bingöl, sektörün prestijli yayın organı Artı Eğitim Dergisi’nin düzenlediği Yılın Eğitimde Başarı Ödülleri’nin 11.’sinde büyük ödül olan Yaşam Boyu Eğitim Ödülü’ne layık görüldü.
Artı Eğitim Dergisi’nin düzenlediği Yılın Eğitimde Başarı Ödülleri’nin 11.si İstanbul Sheraton Grand Ataşehir’de gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. MEB, sektör dernekleri, kurucular, yöneticiler, öğretmenler ve eğitim tedarikçilerinin katıldığı gecede 17 dalda kurum ve yöneticilere ödülleri takdim edildi. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, TÖDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Kalko’nun açılış konuşmaları ile başlayan ödül törenine İstanbul Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu, rektörler ve dekanlar katıldı.
Ödülünü Gazzeli Çocuklara İthaf Etti
Gecede, Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, Yaşam Boyu Eğitim Ödülü’ne layık görüldü. Ödülünü MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner’den alan Bingöl, ödülü Gazze’deki İsrail soykırımında yaşamını yitiren ve eğitim hakları elinden alınan çocuklara ithaf ederek başladığı konuşmasında, “Hayatını eğitime adamış biri olarak benim için çok anlamlı bir ödül. Biz, Bursa Sınav Kolejleri, Bursa Çocuk Üniversitesi, Kurs Merkezleri ve Mudanya Üniversitesi ile çok büyük bir aile ve iyi bir takımız. Yaşam Boyu Eğitim Ödülü’nü almamda takımımızın her bireyinin katkısı var. Beni ödüle layık görenlere ve ekibime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Son nefesime kadar eğitime hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.
Muş Alparslan Üniversitesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda “Bu Topraklardan Çıkan Başarı Serüveni” başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı. Konferans, Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl’ün hayat hikâyesi üzerinden gençlere ilham verici mesajlar sundu. Bingöl eğitimci, girişimci ve hayırsever kimliğiyle gençlere kararlılık ve azim ile neler başarılabileceğini etkileyici bir dille anlattı.
Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Kutbettin Bingöl ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte Bingöl, köy hayatının zorlukları içinde doğup büyüdüğünü, eğitimle hayatının nasıl değiştiğini içtenlikle paylaştı. Bingöl, “Köy hayatının zor koşullarında doğdum. Çobanlık yaparken kurduğum hayaller, eğitimle gerçeğe dönüştü. Parasız yatılı okulu kazanarak köyden ayrıldım ve hayatımın dönüm noktası böylece başladı” şeklinde konuştu. Bingöl, Bursa’da kurduğu BKM Kitap ve eğitim yatırımları ile Güney Marmara’da geniş bir eğitim ağı oluşturduğunu belirtti.
Konuşmasında dedesinin vasiyetine değinen Bingöl, bu motivasyonla eğitim hayatında büyük adımlar attığını ifade etti. Sadece bireysel başarı değil, çevresindekilere de olumlu bir etki bırakmayı hedeflediğini vurgulayan Bingöl, gençleri toplumsal katkıya teşvik etti. “Her birey, çevresinde olumlu değişiklikler yapma gücüne sahiptir. Eğitimin dönüştürücü gücüne inanıyorum; bu nedenle Muş ve çevresinde çeşitli eğitim projeleriyle gençlere destek oluyorum” diyen Bingöl, Varto’da kurduğu ve Muş Alparslan Üniversitesi’ne hibe ettiği Gıyasettin Bingöl Meslek Yüksekokulu’nun bu amaçla hayata geçirildiğini belirtti.
Bingöl, kadınların eğitimi konusundaki önemine dikkat çekerek, “Kızlar okumalı; kız çocuklarının eğitimi ülkemizin geleceği için büyük bir adımdır” dedi. Sosyal sorumluluk projeleriyle toplumda fark yaratmayı hedeflediğini, ihtiyaç sahiplerine yönelik açtığı aşevi ve Porsor Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile özellikle kadınların kültürel gelişimlerine katkı sunduğunu ifade etti. Program, Rektörümüz tarafından Bingöl’e plaket ve hediye takdimiyle sona erdi.
Muş Alparslan Ünivesitesi Varto Gıyasettin Bingöl Meslek Yüksekokulu törenle açıldı. Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın yanı sıra Muş Valisi Avni Çakır, eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, il protokolü, Varto halkı ve öğrenciler katıldı.
Açılış töreninde üniversite yönetimi ve misafirler Varto halkıyla bir araya gelerek yüksekokulun bölge için taşıdığı önemi ve sağladığı fırsatları vurguladılar. Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican, açış konuşmasında Varto Gıyasettin Bingöl Meslek Yüksekokulu’nun kuruluş sürecine değinerek, özellikle desteklerinden dolayı Gıyasettin Bingöl’e ve sürece katkılarından dolayı Fethi Ahmet Polat’a teşekkür etti.
Konuşmasında Varto’nun sahip olduğu potansiyele dikkat çeken Rektör, üniversitenin bölgedeki eğitim hizmetlerinin kalitesini artırmak için çalıştıklarını belirtti. "Varto’ya son iki ayda 13 defa geldik ve bu bölgeye olan ilgimiz devam edecek. Bir ayağımız burada olacak; Varto’daki öğrencilerimizin ihtiyaçlarını yakından takip ederek, yüksekokulumuzu arzu ettiğimiz düzeye getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Varto halkından ricam, öğrencilerimiz size emanet. Onlar bizim için çok kıymetli. Öğrencilerimiz burada mutlu ve memnun olursa, biz de okulumuza daha fazla yatırım yapabilir ve burayı büyütebiliriz” dedi.
Rektör ayrıca Varto’nun hem coğrafi güzellikleri hem de halkının misafirperverliğiyle dikkat çekici olduğunu, bu özelliklerinin yüksekokulun büyüme potansiyelini artırdığını ifade etti. "Varto’nun Muş’a olan yakınlığı ve doğal güzellikleri, yüksekokulumuzun gelişimi için büyük bir avantaj. İnşallah ilerleyen dönemde daha büyük ve etkili projelerle Varto’da olacağız. Bu okulun Varto halkı ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Törende ayrıca Muş Valisi Avni Çakır, Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl ve son Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da birer konuşma yaptı. Konuşmalarında Varto Meslek Yüksekokulu’nun, Varto’nun kalkınmasına ve bölgedeki gençlere yeni imkânlar sunmasına katkı sağlayacağını belirttiler. Açılışın ardından misafirler ve katılımcılar, yüksekokul binasını gezerek derslikler, laboratuvarlar ve sosyal alanlarda incelemelerde bulundular.
Üniversitemiz Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda “Bu Topraklardan Çıkan Bir Başarı Hikayesi” adlı konferans düzenlendi. Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, kendi hayat hikayesinden kesitlerle ilham verici bir konuşma gerçekleştirdi. Eğitimci, girişimci ve hayırsever kimliğiyle tanınan Bingöl, çocukluk yıllarını ve bu süreçte yaşadığı zorlukları içtenlikle anlattı. Konferansa, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdurrahman Gül ve Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Konuşmasına bir başarı hikayesi olan kendi yaşam öyküsünü paylaşarak başlayan ve öğrencilik yıllarındaki zorlukları anlatırken gençlere eğitimdeki kararlılığın önemini vurgulayan Bingöl, “1962 yılında Muş’ta, köy hayatının zor koşullarında dünyaya geldim. Ailem, geçimini çiftçilikle sağlayan sade ve mütevazı bir aileydi. İlkokul yıllarım prefabrik bir okulda, tek derslik ve bir öğretmenle geçti. Çocukluk yıllarımda çobanlık yaparken hayaller kurar, öğrendiğim her şeyi yaylalarda kuzularıma anlatırdım. Eğitim bana bir umut ışığı sundu ve o ışığı takip ederek, 1972’de kazandığım parasız yatılı okul sınavıyla köyden ayrıldım. Bu sınav bana sadece bir okul değil, aynı zamanda geleceğe açılan bir kapı sundu. Ortaokulu Muş’ta, liseyi ise Erzurum’da okudum. Erzurum Lisesi'nde eğitimle tanışıklığım derinleşti. Lisedeyken bir kitapçıda çalışmaya başladım, bu bana kitapların dünyasını daha da sevdirdi. Üniversite için Bursa’ya geldiğimde, hayatım kitaplarla iç içe geçmişti ve Bursa’da BKM Kitap’ı kurarak bu tutkumu işim haline getirdim. Sonrasında eğitim dünyasına, Sınav Dergisi Dershanelerini Bursa’ya taşıyarak adım attım. Yıllar geçtikçe Güney Marmara’da geniş bir eğitim ağı kurdum ve nihayetinde Bursa'da Sınav Koleji’ni kurdum. Eğitime katkı sunmak için sadece dershaneler değil, ilkokuldan liseye kadar pek çok okul açtım” şeklinde konuştu.
Dedemin Vasiyeti ile Büyük Adam Olmalıydım Henüz ilkokul ikinci sınıftayken dedesinin babasına, “Tek bir keçin bile kalsa bu çocuğu okut. Bundan büyük adam olacak” şeklinde bir vasiyet bıraktığını aktaran Bingöl, “Dedemi haklı çıkarmalı, büyük adam olmalıydım. Ben eğitim hayatıma bu motivasyonla başladım. Çevremi de bu açıdan olumlu etkilediğimi düşünüyorum. Örneğin ilkokuldan itibaren hep sınıf başkanı seçiliyordum. Ortaokulu yatılı okudum. 12 kişi bir odadaydık. Arkadaşlarımın 11’i o dönem sigara içiyordu. Dönem sonunda ise 10 arkadaşımı sigara içmemeye ikna etmeyi başarmıştım. Sadece bir arkadaşımı ikna edemedim. Tabiki vazgeçmedim. O da 40 yıl sonra bırakmış oldu. Eğitimciliğimin burada başladığını düşünüyorum. Bizler insanız. Yanlışlarımız, hatalarımız, kusurlarımız, eksikliklerimiz elbette var. Ama hatalarımız da bir eğitim sürecidir. Yanlıştan dönmek ise en büyük eğitimdir” dedi.
Her Birey Bir Fark Yaratır Gıyasettin Bingöl, konuşmasında özellikle bu topraklardan gelen her bireyin bir değişim yaratma potansiyeline sahip olduğuna değinerek, gençleri hayallerinin peşinden gitmeye teşvik etti. "Her bir birey, kendi hayatında ve çevresinde olumlu değişiklikler yapma kapasitesine sahiptir" diyen Bingöl, gençlerin kendi yeteneklerini keşfetmeleri ve bu potansiyeli en iyi şekilde kullanmaları gerektiğini kendi hayat hikayesinden örnekler vererek vurguladı. Bingöl, bireylerin eğitim ve sosyal sorumluluk projeleri aracılığıyla toplumda nasıl bir fark yaratabileceğini örneklerle anlattı. Özellikle, Muş ve çevresinde yaptığı yatırımlarla gençlerin eğitimine destek sağladığını vurguladı. Yatırımlarının amacının eğitimle toplumu dönüştürmek olduğunu belirten Bingöl, “Benim için Muş, sadece doğduğum yer değil; aynı zamanda kalbimin bir parçası. Eğitime ve kültürel gelişime katkı sağlamak adına burada gerçekleştirdiğim projelerle topluma hizmet etmeyi amaçlıyorum. Varto'da kurduğum Gıyasettin Bingöl Meslek Yüksekokulu, Muş Alparslan Üniversitesi’ne hibe ettiğim bir eğitim kurumu olarak gençlerin geleceğine yön vermekte. Ayrıca, Kızılay için yaptırdığım aşevi sayesinde ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek sağlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu tür yatırımlar, sadece eğitimle sınırlı kalmayıp, toplumun genel refahına da katkıda bulunuyor. Kadınların sosyal ve kültürel gelişimlerine destek olmak için kurduğum Porsor Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi de bunun bir örneği." açıklamalarında bulundu. Program katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ve plaket takdimi ile sona erdi.
Bursa Fan Club Derneği’nin kasım ayı toplantısına konuşmacı olarak Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Dernek Başkanı Ali Ademoğlu, Bursa Fan Club’ün 35 yıldır Bursa’ya değer katmak için faaliyetler yürüttüğünü belirterek, “Bir işi gönülden yaparsanız başarırsınız. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Bugünkü konuğumuz Gıyasettin Bingöl de eğitim alanında önemli işleri gönülden yapıyor. Son olarak Bursa’ya kazandırdığı Mudanya Üniversitesi de kısa zamanda Bursa’nın önemli bir değeri oldu. Herkes konuştu ama üniversiteyi Gıyasettin Bey yaptı. Biz kent merkezinde kampüsler yaparak üniversiteyi kentle buluşturmasını istiyoruz. Kendisine teşekkür ediyoruz. Yaptıkları takdire şayan” dedi.
Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl de, Bursa Fan Club Derneği’ni yakından takip ettiğini dile getirerek, “Tartışan, geliştiren insanlarsınız. Yaptıklarınızı takip ve takdir ediyorum” diye konuştu.
Hayat hikayesini anlatarak konuşmasına devam eden Bingöl, zor şartlarda eğitim aldığını ama başarmak için çok çalıştığını söyledi. Üniversite okumak için Bursa’ya geldiğini kaydeden Bingöl, “Bursa’yı çok sevdim. Burada okudum, evlendim, kazandım. Bursa’ya aşık oldum. Kitapçılık yaptım, dershaneler, kolejler açtım. Bana Bursa’yı okutan adam diyorlar. Binlerce öğrenci okuttum. 2004 yılında 2020’de üniversite kuracağım dedim. Hayal dediler. Çok zor oldu ama buna inandım ve başardım. İnanırsanız bir adım öndesiniz. Üniversiteyi kurduktan sonra gördüm ki Bursa’nın buna çok ihtiyacı varmış. Çok destek ve tebrik aldım. İyi bir kadro kurduk. Her sene büyüyerek gelişiyoruz. Şimdi daha önemli bir görevimiz var. İyi yönetmemiz gerekiyor. Bu eser Bursa’ya feda olsun, hayırlı olsun” diye konuştu.
Törende ayrıca Muş Valisi Avni Çakır, Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl ve son Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da birer konuşma yaptı. Konuşmalarında Varto Meslek Yüksekokulu’nun, Varto’nun kalkınmasına ve bölgedeki gençlere yeni imkânlar sunmasına katkı sağlayacağını belirttiler. Açılışın ardından misafirler ve katılımcılar, yüksekokul binasını gezerek derslikler, laboratuvarlar ve sosyal alanlarda incelemelerde bulundular.
İnsanlık Dergisi'nin düzenlediği 4'üncü İnsanlık Ödülleri, gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Gecede, Yılın Eğitim Gönüllüsü Ödülü Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl’e verildi.
İnsanlık Dergisi, 'yılın en'lerine verdiği 'İnsanlık Ödülleri'nin 4'üncüsünü İstanbul’da düzenledi. 'İyi ki iyilik var' sloganıyla gerçekleştirilen törene iş, siyaset, sanat, müzik ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı. Törende, Yılın Eğitim Gönüllüsü Ödülü’ne Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl layık görüldü. Sunuculuğunu Ebrul Akel ve Murat Güloğlu'nun üstlendiği programda ödülleri görme engelli bireyler takdim etti. ‘Yılın en'lerine ödüllerini görme engelli bireyler takdim etti.
BİNGÖL: EĞİTİM OLMADAN İYİLİK OLMAZ Törende konuşan Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, eğitim olmadan iyiliğin olmayacağını belirterek, “Ekmeksiz yaşarız ama eğitimsiz yaşayamayız. Eğitim ruhumuzun gıdasıdır. Eğitim insanlıktır. Kısacası eğitim her şeydir. Eğitim alanında çok yatırımlar yaptım. Bugün kadar 350 binden fazla öğrenci okuttum. Bu ödül benim için önemli. Çok gurur duydum. Motivasyon oldu. Beni bu ödüle layık görenlere teşekkür ederim” dedi.
İnsanlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Emrah Doğru da, "14 yıl önce "iyi ki iyilik" var sloganıyla yola çıktığımız da; sadece 5 kişiydik. Bugün 34 üniversitede İnsanlık Dergisi adı altında gönüllülük kulüpleri olan kocaman bir aile olduk. İyilikseverlerin desteği ile 400'e yakın okulun kütüphanesini yeniledik ve yüzlerce okulun da çehresini değiştirdik. İyilik yapın, iyilik yapmaktan asla vazgeçmeyin. İyi ki iyilik var” ifadelerini kullandı.
Törende ayrıca Muş Valisi Avni Çakır, Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl ve son Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da birer konuşma yaptı. Konuşmalarında Varto Meslek Yüksekokulu’nun, Varto’nun kalkınmasına ve bölgedeki gençlere yeni imkânlar sunmasına katkı sağlayacağını belirttiler. Açılışın ardından misafirler ve katılımcılar, yüksekokul binasını gezerek derslikler, laboratuvarlar ve sosyal alanlarda incelemelerde bulundular.
Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, BKM Yönetim Kurulu Başkanı Kutbettin Bingölbalı ve son Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican’ı makamında ziyaret etti.
Ziyaret sırasında, Muş Alparslan Üniversitesi'nin akademik ve sosyal faaliyetleri üzerine kapsamlı bir görüş alışverişinde bulunuldu. Rektörümüz misafirlerine üniversitenin hedefleri ve gerçekleştirmeyi planladığı projeler hakkında bilgi vererek, iş birliği olanaklarının önemine değindi.